Saaga

Saaga kuuluu nykyään etälaumaani, sillä se muutti keväällä 2020 vanhempieni luo piristämään heidän korona-arkeaan vanhan pappakoiran siirryttyä ajasta ikuisuuteen. Se nauttii ansaituista eläkepäivistä täysin rinnoin ja rakastaa oloaan huomion keskipisteenä ja sohvan valtiattarena :-).

 

Saaga (Mökötuvan Ylevä-Saaga) liittyi laumaamme Mintun ollessa parivuotias. Saaga on pennusta asti ollut erittäin avoin, sosiaalinen ja mukautuvainen koira, joka on aina valmis toimintaan, mutta osaa myös ottaa rennosti tarvittaessa. Harrastuskoirana Saaga on hyvin ohjaajavetoinen ja miellyttämisenhaluinen koira. Sen kanssa harrastettiin nuorempana aktiivisesti pelastusetsintää ja se onkin siinä erittäin taitava. Tottelevaisuutta, agilityä ja rallytokoa on treenattu vaihtelevasti omaksi iloksemme. Kaverikoiratoiminnassa Saaga on ollut aktiivisesti mukana useamman vuoden ja se onkin sille kaikinpuolin täydellinen harrastus.

Saagalla ei ole riistaviettiä, mutta melko voimakas saalisvietti, joten lähimetsien eläinkanta on senkin kanssa tullut tutuksi. Muiden koirien kanssa Saaga tulee loistavasti toimeen ja on tottunut olemaan ongelmitta isommassakin laumassa. Myöskään uudet paikat ja tilanteet eivät ole Saagasta haastavia, koska se sopeutuu kaikkeen eteen osuvaan nopeasti.

Terveystulokset
lonkat: A/A
kyynärät: 0/0
polvet: 0/0
silmät: terveet (11/2012, 11/2014/ 9/2018).
Geenitestit: prcd-PRA ja pompen: terve

Muuta:
luonnetesti: 127 pistettä (30.6.2013).
korkeus: 46 cm
jalostustarkastettu hyväksytysti kesällä 2012 

Saaga on Loppatassun Rokkipentueen (s. 2014) ja Kolmen koplan (s. 2015) emä. Saaga on steriloitu v. 2016 hätäsektion ja kohdun repeämisen takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti