Tuulitukat

Loppatassun kennelin kolmas pentue syntyi 12.2.2018 (5 u ja 1 n). Pentueen emä on sijoitusnarttuni Usva (Barffas Korpihilla) ja isä on Raiku (Nutukas Poropeukalo). Pennut ovat vanhempien tulosten perusteella terveitä prcd-PRA:n ja Pompen taudin osalta (eivät voi periyttää näitä sairauksia).

n. Loppatassun Heila Heinolasta (Hali). Hali asuu Kouvolassa eikä sitä käytetä jalostukseen sisarusten maksaongelmien takia. Terveys: Sappihappotesti normaali (2018).


 
u. Loppatassun Jäljet Jängällä (Noki). Noki asuu Oulun seudulla koti-ja harrastuskaverina.
Terveys: Sappihappotesti normaali (2018). Lonkat D/D, kyynärät 1/0, selkä LTV1, VA0, SP0. Kivekset ok.

u.  Loppatassun Rööperin Reiska (Armas). Armas asuu lammastilalla Gotlannissa. Kivekset ok. Intrahepaattinen maksashuntti todettu 7/2019 ja operoitu onnistuneesti 8/2019.


  (c) J & E Allard

u. Loppatassun Pohjolan Yö (Manu). Manu asuu Imatralla. Terveys: Sappihappotesti normaali (2018). Kivekset ok.u. Loppatassun Isontalon Antti (Eetu). Eetu asuu Kotkassa. Eetu kärsi nuorempana pahasta matkapahoinvoinnista, joka on helpottanut iän karttuessa. Kivekset ok.
Terveys: Sappihappotesti normaali (2019).
u. Loppatassun Kulkurin Iltatähti (Nuka).Nuka asuu Keski-Suomessa. 
Nuka jouduttiin valitettavasti päästämään enkeliksi 12.5.2018. Eviran lausunnon mukaan oireiden syynä oli mikrovaskulaarinen dysplasia eli MVD. Iso kiitos Nukan perheelle pikkuisen parhaasta mahdollisesta hoidosta.***
 

Tuleva äiti ihmettelee masunsa sisältöä yhdessä
eläinlääkärin kanssa.

Usva (Barffas Korpihilla) on varsin touhukas tehopakkaus, joka asuu sijoituskodissa Tuusulassa kahden vanhemman nartun ja kissojen kaverina. Usvan kanssa harrastetaan aktiivisesti mm. noseworkiä ja pelastusetsintää, minkä lisäksi Usva toimii demo- ja häiriökoirana haltijan työpaikalla. Usvasta löytyykin mukavasti energiaa, intoa ja moottoria kaikkeen yhdessä tekemiseen, mutta toisaalta se ei kiipeile seinille, vaikkei toimintaa muutamaan päivään olisikaan tarjolla. Isommassa laumassa Usva toimii loistavasti ja fiksusti, mitä itse arvostan suuresti koirassa. Muutenkin Usvan elämänasenne on kovin rento ja se suhtautuu kaikkeen uuteen avoimen uteliaasti. Usvan kanssa onkin helppo mennä minne tahansa ja tehdä mitä tahansa.

Terveys: silmät ok (6/2017), polvet 0/0, lonkat B/A (indeksi 99), kyynärät 0/0 ja selkä puhdas (VA0, SP0 ja LTV0). Prcd-PRA ja Pompen terve (ei kanna kyseisiä geenivirheitä, eikä voi niitä myöskään periyttää). Lisää kuvia Usvasta löytyy Sijoituksessa (nartut) -sivun lopusta.

Valitettavasti Usvan sulhaseksi alun perin kaavailemastani Nemosta (Mökötuvan Iso-Iivari) ei ollut isäksi, sillä se todettiin spermatestissa steriiliksi. Ikä (s. 2005) lienee tehnyt tehtävänsä, vaikka vietit papparaisella ovat vielä kuin nuorella pojalla :-). Onneksi mieleen muistui Raiku (Nutukas Poropeukalo), jota mietin Usvalle jo jossain kohtaa aikaisemmin.

Raiku on erittäin avoin ja iloinen pitkäkarvainen uros, josta löytyy sopivasti älyä ja itsevarmuutta. Astumisen Raiku hoisi sen kummemmin kursailematta: nalkissa olivat viidessä minuutissa molempina päivinä. Raikun silmät on peilattu terveiksi, polvet kopeloitu terveiksi tuloksella 0/0 ja luusto kuvattu tuloksin kyynärät 0/0 ja lonkat C/C (indeksi 93). Prcd-PRA:n ja Pompen taudin osalta Raiku on vanhempien testitulosten perusteella terve, eli ei pysty periyttämään kumpaakaan. Raikulla on ennestään yksi pentue Saletisti kennelissä.

Pennuista odotan avoimia, varsin touhukkaita ja monenlaiseen harrastamiseen sopivia koiria. 

Yhdistelmät sukusiitos% on 6:lla polvella 0,45 ja 8:lla polvella 2,22. Yhdistelmä koiranetissä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti