Kolmen kopla

Loppatassun kennelin toinen pentue syntyi 26.10.2015 (2 n ja 1 u). Pentueen emä on Mökötuvan Ylevä-Saaga ja isä Mustikkatassun Ukkokulta. Pentue on Saagan toinen ja viimeinen ja Kaapon ensimmäinen ja ainokaiseksi jäänyt. Saaga astutettiin myös toisella uroksella (Karhukallion Biccu Beikko), mutta valitettavasti sille ei tällä kertaa saatu jälkeläisiä. Pennut ovat vanhempien tulosten perusteella terveitä prcd-PRA:n ja Pompen taudin osalta (eivät voi periyttää näitä sairauksia).

n. Loppatassun Ruislinnun Laulu "Impi". A/A, 1/0, LTV4, ei sivuääntä sydämessä. Steriloitu. Impistä voit lukea lisää omalta sivultaan.n. Loppatassun Varjot Veen "Vala". Valaa kiltti ja vauhdikas nuori neiti, joka asuu koti- ja harrastuskoirana Hyvinkäällä shipperken kaverina. Vala on steriloitu 10/2018 kohtutulehduksen takia.

u. Loppatassun Puunto Pilven "Nasse". Nasse on niin ikään kiltti ja ilmeikäs porokoirapoika, joka toimii koti- ja harrastuskoirana Helsingissä ja Pohjanmaalla. Lonkat B/B, kyynärät 0/0, selkä LTV0, silmät ja polvet terveet (7/2017), kivekset normaalit. Nassella on todettu sydämessä oireeton fysiologinen sivuääni (aste III).


Isä: Mustikkatassun Ukkokulta "Kaapo"


Olen vakoillut Kaapon kehitystä perheen tyttären pitämän blogin välityksellä jo useamman vuoden ajan. Kaapon luonne ja ulkomuoto miellyttivät kovasti ja niinpä kävin tapaamassa herraa toukokuussa 2015 - ja rakastuin! Tuskin olin päässyt portista sisälle, kun Kaapo jo oli sylissä pussailemassa. Todella avoin ja iloinen herra siis, jonka häntä ei tuntunut olevan hetkeäkään paikoillaan. Omien tyttöjeni kanssa Kaapo tuli erittäin hyvin juttuun, ja erityisesti vanhempi narttuni tykästyi siihen toden teolla, mikä kertoo minulle itselleni todella paljon. Mintulla kun on kovin valikoiva maku ja vankka käsitys omasta asemastaan. Kaapon tassuissa se oli kuitenkin kuin sulaa vahaa :-).

Kaapo on perheen ensimmäinen koira ja viettänyt ns. onnellista kotikoiran elämää osallistuen innolla kaikkeen toimintaan. Perustottelevaisuutta ja raunioetsintää sen kanssa on harrastettu pennusta lähtien, minkä lisäksi se on viime aikoina opetellut hajuerottelua. Toiveissa olisi sienikoiran pätevyys. Palkkana Kaapolla on aina toiminut ruoka hyvin, koska se on ahne, mutta myös lelupalkkaa on käytetty. Metsästysviettiä Kaapolla ei ole, eli rusakot ja muut metsän elävät saavat olla rauhassa. Saalisviettiä sillä sen sijaan on jonkin verran. Kaapo tulee hyvin juttuun erilaisten ihmisten, lasten ja kissojen kanssa. Muiden urosten kanssa ei välttämättä mahdu samaan tilaan, mutta narttujen kanssa ei ole ongelmia.

Kaapo on ollut koko ikänsä kaikin puolin terve. Sillä on B/B-lonkat, 0/0-kyynärät ja terveet polvet. Silmät on peilattu terveiksi kolmesti: 04/11, 09/12 ja 28.4.2015. Prcd-PRA-status on normaali (ei kanna kyseistä geeniä eikä voi sitä periyttää), samoin pompen osalta ei ole kantajuutta. Luonnetestistä Kaapo sai +140 pistettä. Kaapo on jalostustarkastettu (Saara Sampakoski) huhtikuussa 2015 hyväksytysti (erittäin hyvä). Näyttelyistä Kaapo on saanut nuorempana 2 x EH.

Pentue olisi onnistuessaan Kaapon ensimmäinen.

Yhdistelmä koiranetissä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti