Rokkipentue

Loppatassun kennelin ensimmäinen pentue (2 n ja 3 u) syntyi 2.1.2014. Pentueen emä on Mökötuvan Ylevä-Saaga ja isä FI AVA Kielapihkan Pronssolki. Pentue koiranetissä. Pentueen sukusiitos% on 6:lla sukupolvella 1,83 ja 8:lla sukupolvella 3,89. Saaga on prcd-PRA ja Pompen terve. Rokin prcd-PRA-status ei ole tiedossa, joten pennut voivat olla kantajia.

Kuvia klikkaamalla näet ne suurempina.


u. Loppatassun Ja Rokki Soi "Roihu". Kivekset ok. Lonkat B/B, kyynärät 0/0. Silmät ok (8/2016). Roihu on Loppatassun Tättähäärien isä. Roihu asuu Kouvolassa. Kastroitu.

Omistajan kertomaa: "Roihu on nöyrä, rohkea, fiksu, leikkisä ja innokas porokoiramiehen alku. Kotioloissa hyvin rauhallinen möllikkä. Innostuu muista koirista aivan satasella ja tykkää leikkiä paljon muiden kanssa. Urostenkin kanssa osaa tulla hyvinkin juttuun, riippuu paljon toisesta. Jalat maassa tyyppi. Erittäin hyvä ensikoira! Roihun kanssa harrastetaan enimmäkseen koirapyöräilyä ja vetolajit ovat ERITTÄIN mieleisiä. Metsissä ja pelloilla tulee käytyä jonkin verran. Temputkin ovat mieleen. Roihu motivoituu hyvin leikkimisellä. Ruualla ei motivoidu joskus ollenkaan, osaa pitää hyvän huolen vyötärönympäryksestään. Riistaviettiä ei ole, mutta melko voimakas saalistusvietti löytyy ja karkuun hyppivät jänikset olisivat Roihusta erittäin mieluista jahdattavaa."u. Loppatassun Jykevää On Rakkaus "Pekko". Kivekset ok. Lonkat B/B, kyynärät 0/0, LTV0. Pekko asuu Kainuussa.

Omistajan kertomaa:"Pekko on ku oma lapsi, tosi tärkeä ja rakas! Fiksu ja tilanteisiin sopeutuva kaveri, tietää että vanhojen rouvien seurassa ei hötkyillä ja ollaan kiltisti paikallaan että mummelit voi rapsuttaa! "Harrastuksia" pekolla ei oo, metällä syksyllä käytiin ja niin ois tarkotus jatkossaki. Ihan vaan menossa mukana oleminen on Pekon harrastus. Viimeksi Pekko taisi olla apuna keksien leipomisessa : D."u. Loppatassun Pilvet Karkaavat "Aslak". Kivekset ok. Silmät peilattu terveeksi 3/2015. Lonkat B/B, kyynärät 0/0, selkä LTV0, VA0, SP0. Lopetettu 2022, ei toipunut karkureissun seuraamuksista.
LTE 12 ++

Omistajan kertomaa: "Aslak on aina mukana kaikessa. Viimeisimmäksi hoitopöydän kasaamisessa Aslak toimi työnjohtajana. (Lue Aslak on aina siellä missä kuljetaan ja yleensä edessä :D). Kaikkeen lähdössä täysillä mukaan, ikinä ei olla puoliteholla. Kotiin tullessa häntä heiluu ja asiaa on paljon. Näyttelyissä ei olla päästy loistamaan emännän esiintymiskammon takia. Mutta jospa sinnekkin vielä. Saalisviettiä löytyy mutta pienen kiekan jälkeen palataan lauman luo takaisin. Toimii yleisesti porukassa kuin porukassa. Tykkää vetohommista ollut useamman kerran huskyvaljakon mukana. Tekee valjakossa töitä kuin vanha tekijä. Isännän kanssa harrastavat myös pyöräilyä. Mutkaton tyyppi, vaikkakin kevään mittaan on tuota kevättä ollut jonkin verran "rinnassa". Lasten kanssa osaa toimia todella hyvin. Haaveissa suunnata vielä agilityyn jahka emäntä saa masuasukin maailmaan."
n. Loppatassun Bensaa Suonissa "Bensaa". Asuu Norjassa. Lonkat B/B, kyynärät 0/0. Svenska Lapphundklubben

Bensaan kanssa harrastetaan aktiivisesti tokoa, jälkeä ja rally-tokoa. Luonteeltaan Bensaa on varsin rohkea, avoin ja suuri persoona. Se rakastaa kainalossa olemista ja sopeutuu hyvin uusiin tilanteisiin. Harrastuskaverina Bensaa on mitä loistavin.

Bensaalla diagnosoitiin hemolyyttinen anemia 4/2019, joka vaikuttaisi olevan autoimmuuniperäinen (AIHA).n. Loppatassun Ikkunaprinsessa "Lyyti".

Lyytistä enemmän omalla sivullaan. Tämä pentueen ensimmäisenä syntynyt kaunokainen jäi kotiin kasvamaan, mutta menehtyi valitettavasti tapaturmaisesti 10 kk ikäisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti