Impi

Impi (Loppatassun Ruislinnun Laulu) jäi kotiin Saagan toisesta pentueesta. Valinta oli helppo, koska se vaan tuntui ensi hetkestä alkaen omalta ja tunne on vain vahvistunut ajan myötä.

Perusluonteeltaan Impi on helppo, mutkaton ja utelias ilopilleri, mutta toisaalta myös varsin temperamenttinen pieni taskuporo. Riistaviettiä sillä ei ole lainkaan. Impin kanssa on opeteltu perusasioita, hömpsötelty agia ja treenailtu hakua ja jälkeä. Tavoitteellisesti Impin kanssa ei harrasteta kortisonilääkityksen takia. Samasta syystä Impistä ei ole äitinsä työn jatkajaksi kaverikoirana, vaikka se luonteensa puolesta hommaan sopisikin.

Impiä ei tulla käyttämään jalostukseen pennusta saakka vaivanneiden iho- ja turkkiongelmien takia, joiden perimmäinen syy on edelleen epäselvä laajoista tutkimuksista ja lääkekokeiluista huolimatta. Impi on syönyt vaivaansa kortisonia pennusta saakka sekä keväästä 2020 alkaen myös Atopicaa. Impi on steriloitu 11/2017 reilun kahden vuoden iässä. Sille ei koskaan tullut juoksuja, mutta kohtu ja munasarjat näyttivät normaaleilta, mutta toimintaa niissä ei jostain syystä koskaan ollut. Talvella 2018-2019 todettiin lievästi kohonneet maksa-arvot (AFOS), joita seuraillaan.

Terveystiedot:
Lonkat: A/A
Kyynärät: 1/0
Selkä: SP0, LTV4 (8 lannenikamaa)
Polvet: 0/0
Sydän: ei sivuääniä
Silmät: Ok (2/2019)
Koko: n. 43 cm
Jatkuva kortisonilääkitys.

Impin selkä alkoi oireilla 2018-2019 talvella. Toistaiseksi seuraillaan tilannetta ja hoidetaan oireita tarvittaessa levolla ja kipuläkkeellä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti